دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بر اساس تحقیقاتی مشخص شد؛

نشانه‌های تأثیر شوم ال‌نینو و تغییرات اقلیمی در مرگ ۱۰۰ فیل

نشانه‌های تأثیر شوم ال‌نینو و تغییرات اقلیمی در مرگ ۱۰۰ فیل
با تحقیقاتی روی مرگ فیل‌ها مشخص شد که تغییرات اقلیمی و پدیدۀ آب‌وهوایی ال‌نینو منجر به نابودی ۱۰۰ زنجیر فیل شده است.
کد خبر : 886585

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، خشکسالی اخیر در پارک ملی «هوانگه» (Hwange National Park) در زیمبابوه منجر به مرگ بیش از ۱۰۰ زنجیر فیل شده است. این یکی از پیامد‌های ویرانگر تغییرات اقلیمی و پدیدۀ آب‌وهوایی «ال‌نینو» (El Niño) است. (ال‌نینو چرخه‌ای آب‌وهوایی است که هر ۲ تا ۷ سال یک‌ بار باعث ایجاد ناهنجاری‌های بزرگی در آب‌وهوای سراسر سیّارۀ زمین می‌شود و از جمله این ناهنجاری‌ها می‌توان به سیلاب‌های ناگهانی، خشک‌سالی، قحطی و همه‌گیری اشاره کرد.) خشکی طولانی مدت و افزایش دما باعث کمبود آب و غذا شده است.

این امر به‌ویژه بر فیل‌های خردسال، مسن و بیمار تاثیر می‌گذارد. نگرانی‌ها هر روز بیشتر می‌شود؛ زیرا پیش‌بینی‌ها از بارش‌های کمتر از حد متوسط و گرمایش هوا می‌گویند و احتمال می‌رود که وضعیت از این نیز وخیم‌تر شود.

تأثیر ال‌نینو، که بخش‌هایی از اقیانوس آرام را گرم می‌کند و بر الگو‌های آب‌وهوای جهانی تأثیر می‌گذارد، در زیمبابوه بیش از سایر نقاط احساس شده و فصل بارندگی را به تأخیر انداخته است. این امر نشان از آن دارد که تابستانی خشک و گرم در پیش است. وقوع این پدیده در ۲۰۱۹ و خشکسالی شدید سال‌های پیش از آن منجر به مرگ بیش از ۲۰۰ فیل در هوانگه شد. حافظان محیط زیست و سازمان‌ها بین‌المللی دست به اقداماتی برای کاهش تأثیر خشکسالی زده‌اند، مثلاَ روزانه ۱.۵ میلیون لیتر آب به چاه‌های آبی پارک هوانگه پمپاژ می‌کنند و بدین ترتیب فعالیتی موثر در تأمین آب برای حیات وحش انجام می‌دهند.

از دست دادن فیل‌ها صرفاً مسئله‌ای برای حفاظت از محیط زیست پیش روی ما نمی‌گذارد؛ بلکه این امر پیامد‌های گسترده‌تری برای مبارزه با تغییرات اقلیمی دارد. فیل‌ها نقش مهمی در گسترش پوشش گیاهی در محوطه‌های وسیع دارند. فیل‌ها با مدفوع خود که حاوی دانه‌های گیاهی است، به احیاء و بازسازی جنگل‌ها کمک می‌کنند. فرآیند احیای جنگل‌ها نیز نقش مهمی در جذب دی اکسید کربن از جو دارد و همین امر فیل‌ها را در مبارزه با تغییرات اقلیمی به مولفه‌ای حیاتی تبدیل می‌کند.

بحران در پارک ملی هوانگه نشان می‌دهد که برای مقابله با تغییرات اقلیمی و تاثیر آن بر حیات وحش و اکوسیستم‌ها، باید در پی راه‌حل‌های پایدار بود. با افزایش تلاش حافظان محیط زیست برای بقای فیل‌ها و سایر موجودات، پیامد‌های گستردۀ این اقدامات بر کاهش اثر تغییرات اقلیمی نیز آشکارتر از گذشته می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب